Waarom dit boek?

Slechthorendheid bevindt zich nog al te dikwijls in een wereld van ‘schaamte’. Hoorapparaatjes staan synoniem voor ‘oud’ en een cochleair implantaat staat synoniem voor ‘doof en dom’. Ik heb dit maar al te vaak ervaren sinds ik slechthorend ben. Uiteraard klopt dit niet, graag wil ik hier verandering in brengen.

Het aantal mensen met gehoorproblemen stijgt aanzienlijk, maar mensen kiezen gemiddeld pas na ongeveer zeven jaar voor een oplossing. Het is de hoogste tijd om een positief verhaal te brengen rond slechthorendheid. Door aan te geven dat er wel degelijk oplossingen bestaan en dat je perfect kan functioneren op je werk, hobby’s kan uitoefenen en op café kan gaan met vrienden.

Ik ben zo overtuigd dat hooroplossingen bekender moeten worden dat ik mijn job in de politiek heb opgegeven en de kans kreeg te gaan werken bij een internationaal bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van hoorimplantaten. Dagelijks zit ik in de wereld van hooroplossingen en zie ik hoe het leven van mensen wordt verbeterd. De tijd is aangebroken dat mijn verhaal kan zorgen voor inspiratie. Zodat, hopelijk, nog meer mensen sneller kiezen voor een hooroplossing op maat.

Mijn verhaal moet aanvullend zijn op de medische uitleg die men krijgt van dokters, audiologen … Het is een verhaal dat uitleg geeft over de ervaring en de beleving van gehoorverlies en hooroplossingen. Ik wil graag een maatschappelijk debat op gang brengen en pleit ervoor dat de overheid moet blijven investeren in hooroplossingen omdat dit ervoor zorgt dat mensen terug kunnen werken volgens hun talenten, actief kunnen zijn in het sociale leven en dat kiezen voor hooroplossingen ervoor zorgt dat cognitieve achteruitgang en dementie worden vertraagd.

Mijn verhaal moet andere mensen ook stimuleren om hun ervaring te vertellen tegen anderen. Iedereen die kiest voor een hooroplossing heeft een uniek verhaal: als we dit allemaal verder vertellen, inspireren we die mensen die vandaag nog in de ontkenningsfase zitten.

Dit boek vertelt ook de verhalen van Stijn Meuris, Pol, Kamile, Evelien, Janneke, Joost, Jiska en Arthur. Ze beschrijven elk hun ervaring rond tinnitus, éénzijdige doofheid, doofheid bij geboorte, DFNA9,... knap hoe zij hiermee omgaan en tonen dat het leven niet stopt bij gehoorverlies.

De opbrengsten van dit boek gaan integraal naar het goede hoordoel.

Mijn Hoorreis is te koop in de betere boekhandel en on line via http://mijnhoorreis.eu

Cover mijn hoorreis

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info