Vab

Pech? Eén knop en VAB is onderweg!

Wanneer je in binnen- of buitenland wordt geconfronteerd met pech of een ongeval met de wagen dan wil je uiteraard zo snel mogelijk geholpen worden. Bovendien staan in heel België al onze VAB-wegenwachters ook paraat om je fiets of scooter te komen herstellen bij pech. Startproblemen met de wagen? Fietsketting gebroken? Alle soorten pech worden door VAB verholpen, zodat je altijd op je bestemming geraakt. VAB ontwikkelde hiervoor de gratis applicatie, VAB-Bijstand, om hieraan tegemoet te komen.

Met één druk op de knop kan je overal waar er gsm-dekking is en om het even wanneer in contact komen met VAB. VAB beschikt meteen ook over alle nodige informatie (wie je bent, waar je bent,..) om je zo snel en efficiënt mogelijk verder te helpen. De wijze waarop je geholpen wordt, is afhankelijk van de waarborgen die je afsloot in je bijstandsverzekering.

VAB ontwikkelde deze applicatie speciaal voor haar klanten. Je hoeft nu nog enkel de applicatie te downloaden en te installeren en dan kan je gerust de weg op.

Welke smartphone heb je nodig?

  • Apple iPhone 3GS met iOS 4 en hoger
  • Een smartphone met besturingssysteem Android 2.1 of hoger

Download de App 'VAB Bijstand'

Wil je deze handige App installeren op je smartphone? Je kan 'VAB Bijstand' downloaden in de App Store voor iPhone en via Google play voor Android-toestellen. De app werkt enkel ondersteunend voor Belgische telefoonnummers.

Vragen?

Heb je vragen over de Mobiele Applicatie? Bekijk hier de pdf met nuttige informatie.

Indien je geen lid bent van VAB en je wilt beroep doen op VAB-Bijstand, dan kan je steeds bellen naar 078 222 222.

Onze VAB-wegenwachters komen ter plaatse en stellen alles in het werk om het euvel door pech of ongeval te verhelpen.
Vermits je nog geen lid bent, dien je voor deze bijstand volgende kosten te betalen: 1 jaarpremie Bijstand + een aansluitingsrecht*. Na deze interventie ben je meteen ook lid van VAB en onze VAB-Club (en kan je genieten van tal van ledenvoordelen).

* Een aansluitingsrecht is een eenmalige kost die onze interventie dekt. VAB-Pechbijstand is een lidmaatschap: je betaalt een jaarlijkse premie en daarvoor word je zonder meerkost geholpen, telkens als je pech hebt. Ben je geen VAB-lid en heb je pech, dan laten we je niet in de kou staan maar dan moeten we wel eenmalig de volledige kost van onze interventie aanrekenen.

Voor leden geldt:
De hulpverlening wordt steeds georganiseerd door VAB. Om geldig beroep te doen op de VAB-wegenwacht moet een oproep worden gericht aan de VAB-alarmcentrale, op het centrale oproepnummer zoals vermeld in de algemene voorwaarden. Er wordt een wegenwachter ter plaatse gestuurd die jouw wagen terug rijklaar probeert te maken. Indien dit niet lukt, brengt hij jouw wagen naar de garage die voor jou het meest geschikt is.

Telefoonnummers:

  • VAB-alarmcentrale bij pech in de Benelux: 078 222 222 OF 03 253 63 63
  • VAB-alarmcentrale bij pech in het Buitenland: +32 78 222 222 OF +32 3 253 65 65

Sms-ondersteuning voor doven en slechthorenden

  • sms 'PECH VAB' naar 3115
  • je ontvangt onmiddellijk de nodige instructies voor je pechbeschrijving:
  • VAB <lidnummer>, <nummerplaat>, <merk voertuig>, <kleur voertuig>, <plaatsomschrijving>, <korte pechomschrijving>
  • stuur je pechbeschrijving op deze manier naar 3115
  • tarief: € 0,25 per ontvangen/verzonden sms-bericht

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info