Amai t piept

Amai 't piept

Een campagne om jongeren te sensibiliseren over gehoorschade. Jongeren zijn kwetsbaar voor gehoorschade ook wel gekend als tinnitus.

Tinnitus is een pieptoon in het oor. Deze pieptoon is niet te genezen je moet hier mee leren leven. Het klinkt misschien makkelijk maar dat is het zeker niet.

De campagne is van start gegaan op 5 juni 2015. Verschillende politiekers hebben de tijd genomen een videoboodschap in te zenden.

783

Help ze niet naar de tuut

Help ze niet naar de tuut. Onder deze titel voert het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid een sensibiliseringscampagne rond gehoorschade. En al richt de campagne zich vooral op de jeugd, gehoorschade voorkomen blijft op elke leeftijd belangrijk. De gevolgen draag je immers de rest van je leven mee!

Centraal in de campagne staat de website www.helpzenietnaardetuut.be, waar u algemene informatie vindt over oorzaken en gevolgen van gehoorschade. De site geeft ook handige maar vooral eenvoudige tips om uw oren te beschermen tegen gehoorschade. Op de website kunt u ook uw luistergedrag testen en zelf vaststellen welk risico u loopt op gehoorschade en dit aan de hand van enkele vragen.

Het doel van deze campagne is om jong en oud bewust te maken van de gevolgen van gehoorschade. De radiospots starten met een alledaagse situatie zoals een voetbalmatch, een etentje en een kind dat een videospelletje speelt. Na de intro worden de geluiden eerst schel, dan dof en de gesprekken onverstaanbaar, zoals mensen met gehoorschade dergelijke situaties kunnen ervaren. Als je gehoorschade hebt, wordt zelfs een aangename situatie moeilijk of ondraaglijk. Daarom roept het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie op om op een verantwoorde manier om te gaan met geluid.

Bron:http://plusmagazine.knack.be/nl/011-3984-Gehoorschade-moet-je-voorkomen.html

Image

Wablief?

Word doof in 5 stappen

1. Zet je iPod of mp3-speler lekker luid!
2. Ga regelmatig nara optredens van je favoriete band en ga goed dicht bij de luidsprekers staan om de muziek nog beter te horen
3. Of nog beter: sluit je aan bij een hardrock band!
4. Gebruik nooit oorbeschermers
5. Geef je oren vooral geen rust: na lang uitgaan, steek op weg naar huis meteen je iPod in.

Beginnen je oren te tuten? Je bent op de goede weg.
Raak je niet meer in slaap door de herrie in je hoofd? Je bent er bijna!
Word je gek van al dat geluid in je oren en om je heen en versta je minder goed? Doel bereikt!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info