Kreeg je als persoon met een handicap een erkenning van de FOD Sociale Zekerheid, VAPH, AViQ, Dienst Phare of DSL? Dan kan je bij hen jouw European Disability Card (EDC) aanvragen. Op vertoon van de kaart krijg je allerlei voordelen bij partnerorganisaties in de sectoren van cultuur, sport en vrije tijd (musea, pretparken, sportcentra...). De organisaties die de EDC aanvaarden, maken die voordelen kenbaar via hun eigen communicatiekanalen (website, folders…). Het kan gaan om kortingen, maar ook om voordelen zoals audiogidsen, voorbehouden plaatsen, enz. De kaart is volledig gratis en voorlopig al geldig in acht Europese landen.

EDC-kaart vervallen?

EDC-kaarten (European Disability Card) zijn 5 jaar geldig. Dit jaar vervallen de eerste kaarten.

De personen met een handicap die een nieuwe kaart wensen te bestellen moeten weten dat men pas een nieuwe kaart kan aanmaken als hun huidige kaart effectief vervallen is.

Wanneer de nieuwe kaart te vroeg besteld wordt, kan men alleen een duplicaat sturen met de einddatum van de huidige kaart. De personen met een handicap bestellen hun nieuwe kaart dus best vanaf de eerste dag die volgt op de vervaldatum.

De personen met een handicap kunnen een nieuwe kaart aanvragen

  • online via MyHandicap;
  • via een brief naar
    Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid
    Directie-generaal Personen met een handicap
    Kruidtuinlaan 50 bus 150
    1000 Brussel

Er wordt samen met de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, die de materie van de EDC-kaarten coördineert, bekeken of het mogelijk is voor de toekomst proactief de nieuwe EDC-kaarten af te leveren. Indien dit gerealiseerd kan worden, dan lees je dit in HandiPro.

Meer informatie?

Bezoek www.eudisabilitycard.be

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info