Ingeval van nood hebben personen met een auditieve beperking niet steeds de mogelijkheid om duidelijk te communiceren. AHOSA vzw wil hierbij een oplossing aanreiken; een PASJE voor noodsituaties waarbij in één oogopslag alle noodzakelijke gegevens te raadplegen zijn.

1. Formulier invullen

Onderaan vind je een invulformulier waarmee je een persoonlijk pasje voor slechthorende/dove personen kan aanvragen.

2. GSM aanpassen

We vragen je om in je GSM een contact te creëren onder de naam "ICE" (=In Case of Emergency). Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die geïnformeerd moet worden in geval van nood.
"ICE" is ondertussen al internationaal erkend als afkorting. Met deze codeletters weten politie, de ambulanciers, de dokter, enz...steeds wie ze moeten contacteren. Indien je meerdere nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3,… Het is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan. Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM. Gelieve dit zo snel mogelijk in te vullen en terug te sturen naar onderstaand adres. Als je bij het invullen moeilijkheden ondervindt, kan je ons steeds contacteren.

3. Betaling

Je kaart wordt zo spoedig mogelijk naar je toegestuurd na betaling van € 5 op ons rekeningnummer: BE26 4400 346 441 29

Voorbeeldpasje:

Pasje aanvragen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info