Fiscaal aftrekbare giften

AHOSA vzw is een door het Ministerie van Financiën erkende vereniging gemachtigd om fiscale attesten uit te schrijven voor giften van meer dan € 40 per kalenderjaar.
Je ontvangt je fiscaal attest in het volgend kalenderjaar. Een gift van € 40 of meer geeft een belastingvermindering van 45%. Concreet wil dit zeggen dat, als je 40 euro aangeeft, je 18 euro belastingsvermindering krijgt.

Voor giften gedaan in 2020 bedraagt de belastingvermindering 60 % van het werkelijk gestorte en op het attest vermelde bedrag.

Je kunt een éénmalige gift overmaken via een overschrijving op de algemene rekening van AHOSA vzw : BE26 4400 3464 4129 met als mededeling: Gift.

Je kunt je bank een doorlopende opdracht geven. Als je bijv. 5 euro per maand stort, kan je op het einde van het jaar een fiscaal attest krijgen.

Image

Huh? Gratis onze vereniging steunen? Hoe kan dat?


Wel, dat kan via de Trooperpagina van AHOSA vzw. Voor je jouw bankkaart bovenhaalt, is het belangrijk om te weten hoe Trooper precies in elkaar zit.

  1. Elke vereniging heeft een unieke Trooperpagina, zoals deze van AHOSA vzw.
  2. Op deze pagina staan links naar webshops.
  3. Als je via die links op de Trooperpagina van jouw vereniging naar de webshop surft, weet de shop welke vereniging jij wil steunen.
  4. De link doet het werk, en jij kan gewoon shoppen zoals je normaal shopt, zonder €1 extra uit te geven.
  5. Van elke aankoop die jij doet, gaat er een percentje naar jouw vereniging. Iedereen blij!

Je kunt AHOSA vzw laten delen in de feestvreugde


Een huwelijksfeest, een geboorte, een gouden jubileum, een verjaardag... allemaal gelegenheden waarbij je AHOSA vzw kunt laten meevieren:

Je kunt je kennissen bijvoorbeeld vragen het geld dat voorzien was voor bloemen, kaartjes, cadeautjes e.d. over te maken aan AHOSA vzw ter financiering van de projecten. Op deze manier wordt je ‘grote dag’ nog vreugdevoller...

Duolegaat

Op 18 maart 2021 keurde het Vlaams Parlement het decreet goed waarbij het duolegaat in Vlaanderen wordt hervormd en het nultarief voor legaten en schenkingen aan goede doelen wordt ingevoerd.

Voor AHOSA vzw, als erkende vereniging die fiscaal aftrekbare giften mag ontvangen, betekent dit concreet dat wanneer je in Vlaanderen bent gedomicilieerd en iets schenkt of nalaat aan AHOSA vzw, wij daarop geen erfbelasting meer moeten betalen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info