Op 22 juni stond onze activiteit ‘bezoek aan de VRT’ gepland. Een gids nam ons mee naar de regiekamers en de studio en toonde hoe de verschillende VRT-programma's gemaakt worden. Tijdens de rondleiding kregen we een deskundige uitleg van welke profielen en technische middelen er nodig zijn om een uitzending voor televisie te maken.

Zeker voor onze doelgroep was een blik achter de schermen van de dienst ondertiteling een must met dank aan Femke voor de toelichting. We konden zien hoe via het inspreken en schrijven de tekst verschijnt op het televisiescherm. Toekomstgericht zal ook A.I. worden geïmplementeerd in de ondertiteling, dit om synchroon ondertiteling mogelijk te maken bij live interviews of rechtstreekse verslaggeving van sportwedstrijden of evenementen. Onze gids Hugo gaf een interessante en soms grappige rondleiding die optimaal te volgen was dankzij de hoorhulpmiddelen van PHONAK met dank aan Sara en Inge voor het connecteren met CI-BAHA-hoorapparaat. Voor een doof persoon die geen hoortoestellen had, voorzag de VRT een smartphone waarop de tekst van de gids in realtime verscheen. Bedankt aan VRT voor alle inspanningen! Bedankt aan allen die erbij waren en graag tot de volgende activiteit van onze organisatie AHOSA vzw.

(Met dank aan de initiatiefnemer Patrick Selis)

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info