Ondertussen is het eindrapport klaar.
Het ICC-project richtte zich op de huidige problemen met betrekking tot de overheidscommunicatie over COVID-19 en de informatiestroom naar moeilijk bereikbare groepen, zoals anderstaligen, kwetsbare groepen met een lage socio-economische status/lage geletterdheidsgraad, mensen die blind of slechtziend zijn, en mensen die doof of slechthorend zijn. In een poging deze problemen op te lossen, beoogt het project een set richtlijnen voor meer inclusieve en toegankelijke COVID-19 crisiscommunicatie te ontwikkelen, die rekening houdt met de (meer)talige en socio-culturele diversiteit en de graad van geletterdheid van de Belgische bevolking. Op die manier wil het project de informatieongelijkheid bestrijden en de huidige problemen met het bereiken van (taal)minderheden en kwetsbare doelgroepen van de overheidscommunicatie over COVID-19 aanpakken. De richtlijnen spitsen zich op de
vorm van de overheidscommunicatie over covid en de kanalen waarlangs deze communicatie verspreid wordt. Naast het ontwikkelen van deze set richtlijnen, zette het project ook in op het maken van communicatieproducten afgestemd op de specifieke behoeften van de doelgroepen.
Het project werd genomineerd voor de Language Industry Awards (LIA’s)!
De LIA’s is een wedstrijd voor taalprofessionals en reikt prijzen uit voor de meest innovatieve taalprojecten, creatieve taaldiensten en taalproducten, handige taaltechnologie, leerrijke websites, succesvolle evenementen en beloftevolle initiatieven in de taalsector. Het ICC-project is genomineerd in de categorie ‘beste taalproject’. We houden jullie op de hoogte.