Anders HOren Samen Aanpakken

Kaas- en wijnavond AHOSA vzw
IN DE KIJKER AHOSA vzw op bezoek bij VRT Lees meer
3 Bezoek VRT AHOSA vzw
Lid worden Digitale nieuwsflits Tijdschrift
Download 6693736 1280

Ons informatief materiaal

Nieuwsgierig naar onze informatieve materialen? Ontdek alles wat AHOSA vzw te bieden heeft! Klik hier om onze folders, brochures, posters en kaarten te downloaden

Bedankt vrijwilligers

Vrijwilligersvacatures

AHOSA vzw bestaat dankzij onze vrijwilligers. We zijn steeds op zoek naar nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor onze zaak nl. 'inclusie van dove/slechthorende personen die communiceren in gesproken taal'.

Er zijn nog taken te vervullen op vlak van communicatie, copywriting, opleiding, ...

DSC 0558

Onze Missie

AHOSA vzw is de organisatie die de inclusie in de brede samenleving beoogt van slechthorende/dove personen die communiceren in gesproken taal.

10% van de bevolking is doof of slechthorend.

AHOSA vzw empowert dove en slechthorende personen en sensibiliseert de horende samenleving met betrekking tot deze onzichtbare beperking.

Dit doet ze door een unieke werking van socio-culturele activiteiten en maatschappelijk gerichte acties met vrijwilligers en professionals.

AHOSA vzw biedt een deskundig en laagdrempelig aanbod, rekening houdend met innovatie en technologische en maatschappelijke ontwikkelingen.

Vertrekkend vanuit het principe van gelijkheid creëert AHOSA vzw kansen waardoor elke slechthorende/dove persoon greep krijgt op de eigen situatie om als onafhankelijk, volwaardig burger kwalitatief deel uit te maken van de samenleving.

Foto 4

Wil jij er ook bij horen?

Wist je dat?

Er heel wat mogelijkheden zijn op vlak van auditieve toegankelijkheid binnen verschillende domeinen zoals cultuur, vrije tijd, studeren en werken?

Je met een paar aanpassingen op vlak van communicatie al een heel eind verder komt?

Er een filmpje bestaat waarin je kan horen hoe een slechthorende persoon hoort?

Je jouw eigen gehoor online kan checken?

Dewereldvanmerel

De wereld van Merel

In 2015 vroeg AHOSA vzw aan jeugdauteur Brigitte Minne om een nieuwsbriefartikel te schrijven voor kinderen van slechthorende ouders en grootouders, iets waartoe zij direct bereid was. Sterker nog, ze besloot een boek te schrijven.

Steun AHOSA vzw

Meld je aan als lid of doe een vrijblijvende bijdrage.

Nieuwsflits

Wens je op de hoogte te blijven? Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info