Op 4 december nam Gina Welleman deel aan de Welzijnsraad van de stad Dendermonde. Een van de agendapunten was een brief die door het “EDC Fan Team” (European Disability Card ) aan de stad Dendermonde werd gestuurd. Zij vroegen in die brief of de stad een “dovenvlag” wou aankopen en op een publieke plek ophangen. Als vertegenwoordiger van dove/ slechthorende personen die communiceren in gesproken taal heeft Gina gezegd dat het belangrijk is dat als een vlag wordt opgehangen, het ook nodig is dat de boodschap van de vlag gekend is. Men gaat daarom bij de “EDC Fanclub” navragen wat zij juist willen bereiken met het uithangen van deze vlag. Het antwoord van de EDC Fanclub wordt afgewacht.

Tijdens de “varia” deelde Gina onze nieuwe communicatietips kaartjes uit met de vraag deze op zoveel mogelijke plaatsen te verdelen (stadsdiensten, LDC’s, …). Gina verwees ook naar de dag van personen met een beperking (was net de dag voor deze vergadering) waarbij AHOSA vzw een post van Emma Meesseman omtrent onze vereniging mocht delen. Ook heeft Gina de manier waarop Tim Pauwels in “Iedereen beroemd” over het fenomeen “slechthorend” heeft getuigd nog eens verduidelijkt, omdat dit veel onbekende zaken naar voor bracht: een hoortoestel is niet zomaar een hulpmiddel zoals een bril, zoals gedacht wordt én de opvatting dat mensen met gehoorverlies geen last hebben van lawaai omdat ze het toch niet zouden horen is absoluut niet waar, wel integendeel! Tenslotte deed Gina ook heel kort verslag van haar ervaring de week voordien in het Europees Parlement. De vergadering vond deze tussenkomsten heel waardevol.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info