Tinnitus…

Kan je leven danig overhoop gooien.

Daarom vroegen we aan Katleen De Waele, audiologe verbonden aan CAR en Hoorexpert Sint-Lievenspoort om ons bij te praten over dit onderwerp.

We kregen een zeer professionele en boeiende uitleg, mooi geïllustreerd via de PowerPoint en door onze schrijftolk op onnavolgbare wijze simultaan ondertiteld.

Katleen beschreef in haar inleiding hoe de tinnitusdienst in Sint-Lievenspoort werkt. Daarna gaf ze ons inzage in recente inzichten rond het ontstaan en de fysiologie van tinnitus. We kregen een inkijk in de epidemiologische verdeling, de samenhang met gehoorverlies, het verschil tussen objectieve en subjectieve tinnitus en kregen een overzicht van met welke pathologieën tinnitus kan samenhangen.

Er werd ingegaan op het belang van een goed klinisch onderzoek waarbij een uitgewerkt protocol met stappenplan gebruikt wordt qua onderzoekstappen en behandeling. Op dit laatste werd uitgebreid ingegaan met als hoofdfocus de Tinnitus Retraining Therapy.

Katleen had reeds vooraf gekregen vragen in de lezing geïntegreerd en beantwoordde aan het eind van de lezing de resterende vragen.

Na deze avond zijn we dus heel wat informatie rijker!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info