In februari hadden we het al gehad over vermoeidheid en stress ten gevolge van corona.

Begin maart zochten we in een webinar naar enkele oplossingen om de vermoeidheid die ingespannen luisteren met zich mee kan brengen te lijf te gaan!


Laure Vandeplas (van het bedrijf Phonak) loodste ons door de geheimen van het draadloze hoorhulpmiddel Roger, een aanvulling met microfoon en ontvanger compatibel op veel hoortoestellen. Dit hulpmiddel kan zeker dienst doen bij verstaan in luidruchtige luistersituaties en bij verstaan op afstand, bijvoorbeeld in een restaurant of een vergaderruimte. Er werd hierbij ook aandacht besteed aan extra toepassingen voor telefoneren en voor TV-kijken.

Ook de instanties die hiervoor financieel tussenkomen werden besproken (is afhankelijk of het gaat over werk-, school-, of leefsituatie).

Ook een schrijftolk kan het volgen van een gesprek of vergadering (of les) minder vermoeiend maken. Schrijftolken zijn relatief ‘onbekende materie’ in Vlaanderen en nochtans kunnen ze het leven van een slechthorend iemand veel makkelijker maken. Je kan namelijk zowel in het onderwijs, als bij het solliciteren, als op het werk, als in de leefsituatie, een beroep doen op een schrijftolk, mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden (zie www.cabvlaanderen.be). Wilfried De Koster, voorzitter Vlaamse Schrijftolkenvereniging (VSV) lichtte samen met Dorien De Raeve, schrijftolk en bestuurslid VSV, een tipje van de sluier op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info