In oktober 2017 kwam op initiatief van AHOSA vzw het kinderboek ‘Mama laat haar oren uit’ op de markt (auteur Brigitte Minne, met tekeningen van Tim Van den Abeele en uitgegeven door De Eenhoorn).

Dit boek is een aanrader om (goedhorende) kinderen te sensibiliseren hoe om te gaan met een slechthorend of doof familielid en hoe voorzichtig om te springen met de eigen oortjes.

AHOSA vzw mocht dit boek nog eens voorstellen tijdens een vormingssessie van de zorgcoördinatoren van de basisscholen van de stad Gent.

We stelden onze vereniging kort voor, situeerden de problematiek van verworven slechthorendheid en doofheid en stelden dan het boek voor, samen met de begeleidende vlogs en website-informatie. We gaven informatie over hoe dit geheel kan gebruikt worden door de zorgcoördinatoren (en door (zorg)leerkrachten) in de klas. In elke klas is er immers wel een kind met een slechthorend of doof familielid. We bespraken de tips die wij via dit project aan (goedhorende) kinderen geven om met hun slechthorende/dove mama, papa, oma/opa/… of eventueel klasgenootje om te gaan alsook de tips die inzoemen op bescherming van de eigen oortjes.

De groep toonde veel interesse en stelde gerichte vragen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info