Op vraag van Hogeschool Gent aan AHOSA vzw gaf Monica De Muynck, vrijwilliger en ervaringsdeskundige, een lezing aan derdejaars ergotherapeuten over slechthorendheid .

Centraal stond haar plotse doofheid met daarbij welke invloed dit had op haar dagelijks leven en op haar emoties: je uitgesloten voelen in de horende wereld. Op aanraden van een N.K.O. arts volgde Monica gehoorrevalidatie in het CAR Sint-Lievenspoort. Dit gaf haar veel steun. Hieruit vloeide vrijwilligerswerk voort bij AHOSA vzw.

Tijdens de uiteenzetting was er heel wat interesse en kwamen veel vragen van de studenten o.a over ringleiding, beluisteren van muziek, het verschil tussen VGT en de gesproken taal, en nog zoveel meer.

Monica vond het heel boeiend en tof om zo met een aantal jongeren in gesprek te kunnen gaan. Ze werd geprezen omdat ze de problematiek en haar verhaal zo goed naar voor bracht en omwille van de wilskracht die zij aan boord legt om op een positieve manier om te gaan met haar slechthorendheid.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info