Als vertegenwoordiger van AHOSA vzw Patrick Selis aanwezig op het ‘Toegankelijkheidsoverleg Het Collectief’ met op de agenda aandachtspunten wat betreft onze doelgroep.

VRT.be en acties van VRT Toegankelijkheid vrt.be zijn opgefrist en kregen een nieuwe functie. De site bevat meer informatie, ook voor doelgroepen en over arena's (cultuur, educatie, inclusie etc. ) die de publieke omroep zich toe-eigent.
Alle toegankelijkheidsdiensten zijn nu te bereiken via het portaal VRT Toegankelijkheid (http://www.vrt.be/nl/aanbod/toegankelijkheid). Je vindt er informatie over het hoe en waarom en het aanbod voor doelgroepen.

Specifieke kantlijn in verband met ondertiteling: de positie van ondertitels wisselt vaak om andere grafische elementen te ontvangen. Soms bedekt de ondertiteling andere info wat eigenlijk nog storender is. Zeker bij het journaal is dit een probleem. Er wordt van start gegaan met een testperiode om de gesloten ondertiteling (888) bovenaan het beeld te plaatsen tijdens alle uitzendingen van het journaal. Na het afsluiten van de testperiode (30 nov) is alle feedback welkom.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info