Als afgevaardigde van Ahosa v.z.w. in Toegankelijk Toerisme-Vlaanderen werd er Monica De Muynck gevraagd of ze wou deelnemen aan een tweedaagse roadtrip voor personen met verschillende beperkingen. Het doel hiervan was om eventuele moeilijkheden, waarmee mensen met een beperking geconfronteerd kunnen worden, in kaart te brengen.

De trip startte met een geleid bezoek aan het Concertgebouw in Brugge. Vervolgens werd de groep verwacht in de brouwerij Bourgogne Flandres waar het middagmaal plaatsvond. In de namiddag bezochten ze de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal en was er een korte rondleiding in de stad. De overnachting was in het zorghotel “Polderwind “ in Zuienkerke. Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt volgde een fietstocht van 19 km, door de polders. De namiddag werd afgesloten met een rondleiding met natuurgids in het Zwin.

Niettegenstaande het niet al te beste weer, genoot Monica vooral van het samenzijn met deze aangename groep mensen. Ze heeft de kracht en de levenslust van de deelnemers bewonderd, die - voorbij hun beperking - ten volle aan de activiteiten hebben deelgenomen. Als slechthorende heeft ze vastgesteld dat als mensen rekening houden met enkele eenvoudige aandachtspunten zoals goed articuleren, niet te snel praten en ervoor zorgen dat het mondbeeld goed zichtbaar is, het ook voor haar mogelijk is om op een ontspannen manier te kunnen genieten. De gidsen die de groep vergezelden, hadden tips in die zin gekregen en hebben het goed gedaan !

Een bijzonder woordje van dank aan de organisatoren en begeleiders en in het bijzonder aan Tim van “Iedereen verdient vakantie” om Monica te begeleiden in het station van Brugge.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info