Op 4 december was er het evenement ‘Toegankelijk Gent: geen drempels, geen excuses’. Patrick Selis nam deel namens AHOSA vzw.

Konekt vzw en de SAPH nodigden ervaringsdeskundigen, experts, vertegenwoordigers van overheden en partners in de stad uit om elkaar uit te dagen over de thema's toegankelijke horeca & handelspanden, mobiliteit en publieke infrastructuur.

Dé vraag is: hoe kunnen we mensen met een handicap volwaardig laten deelnemen aan het maatschappelijk leven?.

Eerst was er het welkomstwoord door Astrid De Bruycker, schepen van Welzijn en Gelijke Kansen met daarop aansluitend keynote spreker Prof. Hubert Froyen over Universal Design.

Er waren drie werksessies: toegankelijke horeca en handelspanden, toegankelijke mobiliteit, toegankelijke publieke infrastructuur.

Patrick nam deel aan de sessie toegankelijke infrastructuur, waarin Universal Design (lage plafonds, veel licht en goede akoestiek) een belangrijk deel uitmaakt voor mensen met een auditieve beperking.

Tijdens de werksessies legden we de ervaringen van mensen met een handicap samen met de kennis over wat vandaag al gebeurt.

Illustratoren brachten live verslag uit van de werksessie (visual harvesting). Met deze tekeningen werden de conclusies in beeld gebracht en konden we zo de verdere aanbevelingen opvolgen.

De conclusies en actiepunten zullen helpen een versnelling hoger te schakelen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info