Op dinsdag 7 mei mocht een uitgebreide delegatie van AHOSA vzw (13 personen) op uitnodiging van VRT het Mobile Connect geluidssysteem uitproberen tijdens opnames van ‘De Zoete inval’ met Luc Appermont.

Patrick Selis en Gina Welleman waren bestuursleden van dienst.

Voor VRT was Aster Lauwers onze hulplijn, voor Inter was Thomas Desmet er om technische uitleg te geven.

Nadat iedereen (met of zonder wat assistentie) de app had kunnen openen, mochten we plaats nemen op de voor ons gereserveerde stoelen.

Het was inderdaad een ‘test’… voor sommigen was het erg lastig omdat bv. ook het applaus sterk binnenkwam, voor anderen was dit stukken beter dan ringleiding. Soms zat er een minieme vertraging op het geluid (wat natuurlijk door de goede liplezers werd opgemerkt), soms klonk een stem in stereo (met een echo). De ene probeerde al iets meer uit in de app dan de andere (je kan daar niet enkel de sterkte van het geluid bijregelen maar ook bv. dieper of lichter geluid, …). En éénmaal de app geïnstalleerd, kan je die simpel via wifi gebruiken bij elk event waar Mobile Connect wordt aangeboden… dus niet telkens opnieuw gaan zoeken of scannen …

Als dit systeem uitgerold wordt naar ‘alle’ live opnames/studio events van VRT zal het in alle geval voor de grote meerderheid van slechthorenden met hoortoestellen een grote verbetering zijn!

Afsluiter was een korte meet & greet met Luc Appermont.

Het was een zéér aangename avond!

IMG 0723

Natalia heeft 'oog' voor het 'oor' op onze nieuwe badge.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info