In oktober organiseerde AHOSA vzw een avond over spraak naar tekst apps voor slechthorende mensen.

Op 5 maart waren de professionals aan de beurt. Een zeer divers publiek (audiologe, logopediste, docente, toegankelijkheidswerkers, VAPH-personeel, onderwijsondersteuners,…) volgden de workshop van Ed Weemaes, georganiseerd door AHOSA vzw.

Spraak naar tekst apps zijn al jaren in ontwikkeling, en nog steeds is er geen pasklare oplossing gevonden die in àlle situaties optimaal werkt.

MAAR dank zij aanwijzingen voor juist gebruik en dank zij het inschakelen van een paar kleine extra hulpmiddelen, is al veel mogelijk.

Er werd besproken welke oplossingen eventueel kunnen gebruikt worden voor individuele kinderen of voor een klas in het onderwijs, voor patiënten in gesprek met een zorgverlener, voor groepen (met projectie op smartphone of op groot scherm).

Diverse (betalende en niet betalende) apps en systemen werden overlopen.

Het werd een interactieve sessie die heel wat bijbracht en die ook leerde dat dit een materie is die we moeten blijven opvolgen, want spraak naar tekst apps zijn nuttig én worden nog steeds verfijnd voor een beter gebruik!

Hierbij meteen een oproep: zend je eigen ervaringen met spraak naar tekst apps naar: info@ahosa.be!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info