Na enkele keren uitstel omwille van de coronamaatregelen kon de Open Vergadering van de SAPH Gent (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap) doorgaan op 9 juni 2022 in het Huis van de Sport aan de Watersportbaan, de huidige vergaderlocatie. Lut Van Acker, die AHOSA vzw vertegenwoordigt in de SAPH, was er bij!

Een panel bestaande uit Anne en Michiel van de SAPH, schepen Bram Van Braeckevelt en Sofie D’Hulster (Unia) voor het thema werk, ervaringsdeskundige rolstoelgebruiker en de toegankelijkheidsambtenaar Steven Pauwels. Ben modereerde en gaf iedereen het woord en presenteerde de nodige vragen over het thema werk en mobiele toegankelijkheid.

Het hoofddoel was om de vernieuwde organisatie voor te stellen aan het breed netwerk van partners. Na een veranderingstraject wordt nu meer gewerkt vanuit de talenten van de leden van de SAPH, met thema’s die door de experten aangepakt worden.

Mét resultaat want er zijn al heel wat adviezen geformuleerd en er is overleg geweest met het ruime beleid van de Stad Gent. Er is nog heel wat lopende dat de SAPH volgend werkjaar verder wil opvolgen.

Er was veel belangstelling, de sfeer en inhoud was goed, de avond werd goed ontvangen.

Op naar de volgende open vergadering!


Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info