We ontvingen een uitnodiging van de universiteit Antwerpen voor medewerking omtrent een onderzoeksproject rond inclusieve crisiscommunicatie in de huidige Covid-19 pandemie, het ICC-project.

Eén van de eerste doelstellingen van het ICC-project is het verzamelen van bestaande evaluaties en rapporten betreffende de communicatie over Covid-19 tijdens de voorbije 12 maanden om die vervolgens samen te brengen in één rapport. Dit rapport zal hen in staat stellen om de aanhoudende drempels en barrières, die de toegang tot cruciale crisiscommunicatie in de context van de Belgische Covid-19-pandemie belemmeren, te identificeren, maar daarvoor hebben ze dus onze medewerking nodig.

Deze informatie zal enkel gebruikt worden in het kader van het project en niet gedeeld worden met derden. Deze gegevens zullen uiteindelijk synthetiseren tot één overkoepelend rapport.

Verder nemen we deel aan een gesprek of bevraging waarin wij hen iets meer vertellen over onze ervaringen met COVID-19-crisiscommunicatie en slechthorende en dove personen.

In een latere fase van het project zullen er enkele focusgroepgesprekken plaatsvinden met de bedoeling om bepaalde aspecten van de huidige communicatiestrategieën te evalueren.

Tussen eind maart en eind april, worden er in het kader van dit project rondetafelgesprekken georganiseerd, waarbij ervaringsdeskundigen en vertegenwoordigers uitgenodigd worden om de huidige communicatie van de Federale overheid over Covid-19 te evalueren en aanbevelingen aan te reiken. De specifieke focus van dit project ligt op de vorm waarin teksten gecommuniceerd worden en de kanalen die gebruikt worden om de informatie te verspreiden. Lut Van Acker neemt deel aan het rondetafelgesprek, online, via Zoom, voor onze doelgroep, dat specifiek gaat over mogelijke sensoriële drempels. Bijvoorbeeld, in de persconferenties, op de website www.info-coronavirus.be of via andere communicatiekanalen. Er worden op dit gesprek ook andere vertegenwoordigers uitgenodigd van organisaties voor personen die doof, slechthorend, slechtziend of blind zijn.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info