Op 17 december organiseerde Stad Gent in samenwerking met het Middenveld "Netwerkdag sociale verenigingen".

Schepen Astrid De Bruycker gaf de inleiding, daarna volgde een keynote door professor Bart Cambré. Na de inleiding en keynote kon Patrick namens AHOSA vzw aanschuiven aan de dialoogtafels waar hij opteerde voor de thema's :

Inclusie / diversiteit: realiteit of façade

Zorgen we echt voor inclusie of doen we maar alsof? Hoe geef je iedereen zijn stem? Wat betekenen sociale codes en wat is de waarde van quota en representatie? Inclusie als individuele verantwoordelijkheid of als gedragen visie van jouw organisatie?

Als organisatie binnen de maatschappij een breder draagvlak creëren voor onze doelgroep is één van onze doelstellingen.

Vrijwilligers, een cruciale schakel binnen elke organisatie

Wat loopt er goed/minder goed binnen mijn organisatie? Hoe werven we de extra vrijwillige handen? Welke soorten vrijwillige inzet worden het meest gevraagd of groeien het snelst? Hoe omgaan met vooroordelen t.a.v. beperking, taalbarrières, conflicten?

Aan de hand van gesprekspartners en in aanwezigheid van het vrijwilligerspunt werd met elkaar in dialoog gegaan.

Als vrijwilligers binnen onze organisatie willen wij een aanspreekpunt zijn en ondersteuning bieden aan alle dove/slechthorende mensen die communiceren in gesproken taal.

Patrick

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info