Op maandag 6 mei had Gina Welleman namens AHOSA vzw de gelegenheid om deel te nemen aan een beurs die was georganiseerd door het AZ Maria Middelares te Gent waar verschillende patiëntenverenigingen aanwezig waren. De beurs was specifiek gericht op het eigen personeel van het ziekenhuis.

Gezien de samenwerking tussen AHOSA vzw en het ziekenhuis, en de reeds behaalde realisaties, was het logisch dat we een stand zouden bemannen op deze beurs.

Hoewel er wel belangstelling was, was er geen sprake van een overrompeling. Er kwamen regelmatig mensen met vragen, die steeds uitvoerig beantwoord werden.

Het leek erop dat het personeel van de operatiekamer, de ambulance en de MUG weinig aandacht had voor de beurs. Aan het einde van de beurs kwam er toch nog een anesthesist aan onze stand. Op de vraag waarom er zo weinig belangstelling was onder de collega’s, legde hij uit dat zij geen eigen patiënten hebben, maar patiënten van andere artsen behandelen. Dit suggereert dat het personeel van deze afdelingen van mening zijn dat patiëntenverenigingen geen toegevoegde waarde voor hen hebben. Gina heeft de anesthesist en de verantwoordelijke van de beurs erop gewezen dat operatiekwartieren en spoedinterventies voor slechthorende of dove patiënten zeer ingrijpend kunnen zijn als ze plotseling zonder hun gehoorapparaten komen te zitten. Beiden waren verrast en zullen dit meenemen in de evaluatie.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info