Eind 2023 organiseerden Konekt VZW, de stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (SAPH ) en Stad Gent samen het evenement "Toegankelijkheid in Gent: geen drempels , geen excuses" waarop Patrick Selis voor AHOSA vzw aanwezig was als ervaringsdeskundige .

De SAPH nam alvast de koe bij de horens en formuleerde haar aanbevelingen voor de nieuwe legislatuur in een memorandum en stelde dit voor op de jaarlijkse Open Vergadering van de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (SAPH ).

Beno Schraepen, lector orthopedagogie, ethiek en onderzoek aan de opleiding van de Hogeschool Antwerpen, kwam spreken over 30 jaar inclusiewerk.

Daarna volgde de voorstelling van het memorandum 30 jaar SAPH waarin verschillende thema's aan bod kwamen. Het thema " Recht op communicatie" belangde onze doelgroep aan wat betreft het communiceren in gesproken taal voor dove/slechthorende mensen. Binnen de communicatiewaaier is de vorming van het stadspersoneel voor ons een meerwaarde evenals de mobiele ringleiding.

Tot slot volgde nog een vragenronde over de verschillende thema's van deze interessante avond.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info