AHOSA vzw mocht enkel vrijkaarten uitdelen voor het stuk ‘Antigone in de Amazone’ in het NT Gent, op vrijdag 9 juni. NT Gent werkt aan een uniek project, waarbij ze o.a. auditieve toegankelijkheid aanbieden voor personen met een gehoorverlies. Een aantal slechthorende personen woonden de voorstelling bij.

L.: “Het was een bijzondere voorstelling, een weefstuk van de Griekse tragedie en de Braziliaanse opstand in 1996. Achteraf gezien had ik me liever iets meer ingelezen op voorhand. Er was de mogelijkheid om naar de inleiding vooraf te gaan, maar de vermoeidheid hield me tegen. Een luisterinspanning van 3 uren is immers veel voor me. Tijdens de voorstelling was ik dankbaar voor de ondertiteling! Het was immers moeilijk om de Vlaamse acteurs te verstaan. Bovendien is het makkelijker om de ondertiteling te volgen op de tablet, dan de boventiteling boven het grotere scherm. De omschakeling naar het Portugees in enkele luisterstukken is moeilijk, maar dit geldt voor elke toeschouwer. De medewerker aan de ticketbalie was erg vriendelijk en attent, doch niet volledig op de hoogte van de praktische uitvoering. Ik had ook graag wat meer uitleg gehad m.b.t. het gebruik van de tablet zelf. ‘Nergens aankomen’ was de boodschap, maar raad gerust wat drie slechthorenden op een rijtje doen… inderdaad: prutsen aan de tablet. Evenwel heb ik er enorm van genoten en wil ik dit graag opnieuw doen.”

R.: “Ik heb genoten van het programma. Soms vond ik het wat onhandig om de teksten op de tablet te lezen terwijl de voorstelling voortging.”

P.: “Wat heb ik genoten van de voorstelling! Het was voor mij een hele fijne avond en ik kon erg goed volgen. Dit is voor herhaling vatbaar. Bedankt!”

Vanuit AHOSA vzw danken we de toeschouwers van harte voor het delen van hun eerlijke bevindingen. Voor meer info rond het tabletproject kan je surfen naar: Toegankelijkheid | NTGent

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info