Op 7 mei was er een extra vergadering van de KlankBordGroep stad Gent naar aanleiding van de komende Gentse Feesten, waarop Patrick Selis aanwezig was, met als thema "Nieuwe aanpak Gentse Feesten 2024". De fysieke vergadering kon voor het eerst gevolgd worden op een beeldscherm via de transcriptie van Banafo. Op enkele foutjes na was alles goed te volgen voor Patrick (doof persoon) ter vervanging van een schrijftolk.

Wat betreft de Gentse Feesten worden alle pleinen aangeschreven en aan de verantwoordelijke organisator wordt gevraagd om een plan op te stellen aangaande de toegankelijkheid voor mensen met een beperking. Voor onze doelgroep wordt er gevraagd aan de organisator om bij evenementen buiten of binnen (zalen, theaters ) te vermelden wanneer er hulpmiddelen zoals ringleiding, ondertiteling, een gids bij bezoeken of wandelingen met versterking van een microfoon voorzien zijn. In het boekje "Gentse Feesten" dat deze maand verschijnt en op de website van stad Gent "Gentse Feesten 2024" kan men zien welke mobiele, visuele of auditieve ondersteuning er aanwezig is tijdens de evenementen. Geniet allemaal van de Gentse Feesten!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info