Dit zijn twee begrippen die weinig zeggen maar veel inhoud hebben.

Het begrip e-health omvat alle digitale toepassingen in de gezondheidszorg. Het gaat over het gebruiken van ICT in het kader van gezondheidszorg en dit kan heel breed zijn. Voorbeelden hiervan zijn: apps, tel monitoring, digitale gedeelde gezondheidsdossiers enz.

Het uitwisselen van medische gegevens tussen zorgverleners onderling of tussen patiënt en zorgverlener ligt aan de basis van heel wat nieuwe toepassingsmogelijkheden. Voldoende waarborgen bieden op vlak van informatieveiligheid, bescherming van de persoonlijke levenssfeer en het beroepsgeheim zijn belangrijk. Daarom richtte de overheid het eHealthplatform op.

Het Vlaams Patiëntenplatform organiseert overleg om ervaringen, feedback… hierrond met patiëntenverenigingen te bespreken. AHOSA vzw wordt vertegenwoordigd door Gina Welleman als ervaringsdeskundige voor onze doelgroep. Alsook een bevraging vanuit het Vlaams Patiëntenplatform wordt warm aanbevolen en komt er binnenkort aan. We volgen dit op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info