Op maandag 19 oktober nam AHOSA Vzw deel aan het overleg met VLOT - Vlaams Overlegplatform Toegankelijkheid - waarin Inter en ABB – Agentschap Binnenlands Bestuur - de vernieuwde toegankelijkheidstoepassing voorstelden: een weergave van de feitelijke toegankelijkheid als een interactief gebeuren.

Inter werkt samen met het Agentschap Binnenlands Bestuur om een nieuw systeem te bouwen dat via eenvoudige open standaarden de toegankelijkheid van heel Vlaanderen in kaart brengt. Een Booking.com of Tripadvisor voor toegankelijkheid…

Ze starten met een toegankelijk venster in een website, (widget) en beginnen met een pilootproject met de Gentse musea. Later komen andere gebouwtypes aan bod zoals restaurants, logies, …over heel Vlaanderen.

Na een eerste technische fase zijn ze nu op zoek naar feedback door ervaringsdeskundigen.

Inter vroeg onze medewerking om het huidig ontwerp door onze gebruikersgroep te laten testen en wij gingen op zoek naar ervaringsdeskundigen.

We volgen dit verder op en houden jullie op de hoogte.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info