Patrick Selis en Rebecca Leemans waren aanwezig op het eerste OPEN Forum, dat plaatsvond op 8 februari 2019 in Antwerpen. Er werd de mogelijkheid geboden aan stakeholders uit de media- en cultuursector die geïnteresseerd zijn in toegankelijkheid om kennis uit te wisselen over de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen het domein van media- en cultuurtoegankelijkheid.

In de voormiddag waren er 3 keynotes (=presentatie). In de namiddag konden de verschillende standhouders hun producten en diensten voor stellen

We konden er kennismaken met verschillende nieuwe technieken om evenementen en media toegankelijk te maken.

Zo was er Evan Dorrestein, een ondertitelaar die gebruik maakt van spraakherkenning om live-programma's te ondertitelen. Hij doet dit door alles te herhalen van wat er gezegd wordt door een speciaal daarvoor ontworpen microfoon. Dit bleek een zeer snelle manier om live te ondertitelen.

De live ondertiteling werd via Text on Top rechtstreeks op de presentatie geplaatst.
Text on Top zorgt ervoor dat de gesproken tekst, die door een tolk / reporter om wordt gezet in getypte tekst, getoond kan worden op de presentatie, naast de presentatie in verschillende talen, maar ook op bijvoorbeeld op een tablet.

Het was een interessante en leerzame dag!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info