Op 28 september vond de jaarlijkse “Netwerkdag voor sociale verenigingen” plaats in het bedrijvencentrum De Punt in Gent. Op deze netwerkdag hadden we het onder meer over de verschillende vormen van financiering, het uitbouwen van een sterk vrijwilligersbeleid, sociale innovatie en e-inclusie. Lut Maes en Patrick Selis namen deel aan drie sessies begeleid door een ‘panel van experts’.

Mix van financieringsvormen

We kwamen meer te weten over particuliere fondsenwerving, corporate funding, crowdfunding, fondsen en stichtingen. We kregen een inkijk in andere vormen van financiering van een project zoals leningen, kapitaal en innovatieve financieringsvormen. We konden onderzoeken of dat een interessante piste kon zijn voor onze vereniging.

Vrijwilligerswerk in verandering

Vrijwilligerswerk is in volle evolutie. Hoe kunnen we samenwerken in diversiteit en via welke kanalen vind je vrijwilligers? Hoe vind je het ideale vrijwilligerswerk en wat motiveert iemand om te starten? Een boeiende infosessie die ons meenam in het verhaal van de vrijwilliger in de toekomst.

Hoe maak ik mijn organisatie e-inclusiever?

Hoe geef ik e-inclusie structureel en duurzaam een plek in mijn organisatie en welke aandachtspunten en ondersteuning zijn er? We konden het vernemen door een aantal bruikbare tips en tricks die van toepassing zijn binnen onze organisatie.

Het was alleszins een geslaagde Netwerkdag met dank aan de Stad Gent en alle medewerkers voor de goede organisatie.