Op maandag 19 december 2022 nam Gina Welleman deel aan een infosessie: “eerstelijnszone Dender”. De eerstelijnszone Dender is één van de 60 ELZ’s in Vlaanderen. Patiënten worden in deze zone momenteel vertegenwoordigd door 3 personen, voor mantelzorgers, patiëntenverenigingen (allergie) en vrijwilligers. Het doel van deze infosessie was een groter draagvlak te zoeken binnen de PZON (personen met een zorg- en ondersteuningsnood). Een “kern” waar verschillende mensen uit deze 3 doelgroepen zeer regelmatig samenkomen zodat de 3 vertegenwoordigers ook kunnen rekenen op feedback en vanuit een groter draagvlak kunnen spreken. Na het uiteenzetten van de werking van de ELZ werd op een ludieke manier een 15-tal mogelijke prioriteiten in bezorgdheden aangekaart. Het aanwezige publiek koos met overgrote meerderheid als aandachtspunten: informatie, transparantie, tijd voor de patiënt.

Gina heeft zich geëngageerd om deel te nemen aan subgroepen/commissies indien deze aansluiten bij de bekommernissen van AHOSA vzw. Een mandaat als vast lid van de kerngroep “patiëntenvertegenwoordiging” is voorlopig geen optie.

Voorafgaand aan deze sessie ontving Gina ook de omgevingsanalyse ELZ Dender. Bij het diagonaal doornemen van deze analyse viel haar direct op dat voor de registratie van personen met een beperking men enkel volgende criteria hanteert: “erkend door de Directie-generaal personen met een handicap”. Vermits Dove en slechthorende mensen zo goed als nooit “erkend” worden volgens dit criterium heeft zij er bij de ELZ op aangedrongen ook de erkenningen VAPH (Vlaams Agentschap personen met een Handicap) mee te nemen in dit cijfer. (wordt opgevolgd)

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info