Op 29 april was Patrick Selis als ervaringsdeskundige van AHOSA vzw aanwezig op de vorming voor Diensthoofden van Burgerzaken. Na de inleiding en de werkelijke vorming volgden de inleefoefeningen aan de balies waar we als ervaringsdeskundigen volgende thema's konden aanvragen:

- Spoedprocedure reispas

- Partner naar België laten komen uit niet EU land

- Orgaandonaties bij overlijden

Er werd eerst gecommuniceerd in gesproken taal face to face met de diensthoofden zonder bijkomend hulpmiddel zodat dit een realistisch beeld gaf wanneer een doof/slechthorend persoon zich aanbiedt aan de balie. Daarna volgde een gesprek met een mobiele ringleiding als hulpmiddel. De communicatie verliep nu via streaming naar het hoorapparaat, Baha of CI en was zeker een meerwaarde voor het volgen en verstaan van het gesprek. Voor onze doelgroep (auditieve beperking met communicatie in gesproken taal) werden aan de gesprekstafels de extra signalen van de vorige vormingen geschetst aan de diensthoofden. Er volgde een positieve feedback. Met dank aan de Stad Gent voor de beschikbaarheid van de mobiele ringleiding, een extra ondersteuning voor alle dove/slechthorenden die communiceren in gesproken taal.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info