Op vrijdag 13 mei stelt de Stad Gent voor: Cinema Sierens ‘echt gehandicapt’. Deze show vindt plaats op de ‘uitgestelde’ Internationale Dag voor Personen met een Handicap plaats (uitstel van 3 december 2021).

Wat? Aan de hand van filmfragmenten en met een flinke dosis humor maakt de Gentse theaterregisseur Arne Sierens het thema handicap bespreekbaar. Welkom in Cinema Sierens!

‘Film heeft mee bepaald wie ik ben en wat ik doe. Samen met mijn vader zag ik makkelijk 150 films per jaar, van over de hele wereld. Ooit liep ik de cinema uit en belandde ik net niet onder een tram: zo geobsedeerd was ik met film bezig. Die passie wil ik graag doorgeven aan andere mensen. Tijdens Cinema Sierens bundel ik filmfragmenten over heel uiteenlopende thema’s, van honden en katten tot eten en schransen. Klassiekers, maar evengoed obscure parels: ik hou ervan om de mensen te verrassen. Voor de internationale dag van personen met een handicap stelde ik een speciale editie van Cinema Sierens samen. Ik toon het verhaal van een blinde bloemenverkoopster, maar ook dat van een rolstoeldanser of van 4 dove entertainers. En uiteraard zijn ook mensen met een handicap welkom in de Minard. Iedereen zal de voorstelling kunnen volgen. We gaan kijken zonder te zien en luisteren zonder te horen. Maar vooral ook samen genieten!’

Waar? in de Minardschouwburg, ingang via de Korianderstraat 13 9000 Gent (rolstoelers kunnen 1/1 via de lift naar de zaal)

Wanneer? vrijdag 13 mei van 15.00 tot 16.15. - deuren open vanaf 14.30u , napraten in de bar van de Minard met een zoutje en zoetje is mogelijk.

Wie? voor alle burgers, familie en vrienden van vrijwillige ervaringsdeskundigen met wie we samenwerken, vrienden en familie van collega’s die de vorming in de voormiddag volgen, mensen met beperking, kortom, iedereen die interesse heeft in het thema. Toegankelijkheidsaanpassingen zijn voorzien nl. tolken Vlaamse gebarentaal, boventiteling, versterking, audiobeschrijving. De zaal is bereikbaar via een lift.

Prijs: deze voorstelling is voor iedereen gratis (drank in de Bar is wel op eigen kosten)

Hoe inschrijven? énkel via Gentinfo 09/ 210.10.10; www.go.stad.gent/cinemasierens vanaf 21 april; laat weten welke noden je hebt. Via een artikel in het stadsmagazine dat eind april verschijnt, kunnen nog andere burgers zich inschrijven.

Mogelijks succesoptie voor tweede optreden om 20u00 in Minard, afhankelijk van aantal inschrijvingen bij gentinfo.

Patrick Selis, lid van onze Raad van Bestuur nam alvast deel aan de technische doorloop, hieronder lees je zijn ervaring.

Aan de hand van filmfragmenten en met een flinke dosis humor maakt de Gentse theaterregisseur Arne Sierens het thema handicap bespreekbaar. In dit kader nam ik als ervaringsdeskundige van AHOSA vzw deel aan de Technische Doorloop Toegankelijkheid Aanpassingen. De zaal is voorzien van een volledige ringleiding en na het inschakelen van de luisterspoel (CI- HA) is het spraakverstaan optimaal en via de schrijftolk is er ook boventiteling. Iedereen zal de voorstelling kunnen volgen. We gaan kijken zonder te zien en luisteren zonder te horen. Maar vooral samen genieten.

Hopelijk mogen wij jullie verwelkomen op 13 mei. Ik heb mij alvast ingeschreven.


Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info