Zaterdag 23 oktober

De coronapandemie heeft lang genoeg voor spelbreker gespeeld. Eindelijk is het zover : een eerste buitenactiviteit van AHOSA vzw gaat richting Vlaams-Brabant, meer bepaald naar de Plantentuin van Meise. Verwarring rond verschillende parkings zorgde voor enige vertraging.

We werden verwelkomd door Luc, naamgenoot en gids van dienst. Het was een kranige zeventiger (77) met een nog perfect werkende ‘harde schijf’. Na een korte inleiding omtrent de Plantentuin had de man een heel afwisselend parcours voorzien. Rustig wandelend door het domein maakten we kennis met verschillende boomsoorten, kregen uitleg over het verkleuren van de bladeren in de herfst, bekeken het project omtrent het nieuw aan te leggen moeraseiland en hielden halt bij een wel heel spectaculair vertakte spar. Een bezoekje aan het robuuste kasteel van Bouchout kwam heel onverwacht op het programma te staan. Even ronddwalen en -neuzen in het kasteel, genieten van een kleine tentoonstelling rond Marijke Meersman, illustrator van postzegels voor Bpost (met thema’s rond fruit, groeten, vlinders, inheemse dieren…), raakten van het ‘lotje’ getikt en luisterden naar een zijsprongetje over koffie, naar aanleiding van de plaatselijke expo ‘Straffe koffie’. Zo werd het half vijf voor we het wisten. We hadden ondertussen genoten van een heel boeiende rondleiding. Onze gids bleek een gepassioneerd spreker en verteller te zijn. Hij wist te verrassen met interessante anekdotes en weetjes, af en toe gebracht met een vleugje humor. Bovendien had hij de nodige aandacht voor zijn niet alledaagse doelgroep. Afsluiten met een drankje deden we in de voormalige kasteelhoeve. Niks dan tevreden gezichten bij het huiswaarts keren.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info