Op 18 april was de Klankbordgroep te gast in het Nieuwe Stadskantoor in het kader van aanpassingen toegankelijkheid. Bedoeling van onze kant uit, was een klare kijk te geven over de aanpassingen in functie van onze doelgroep. We zagen een gebouw met voldoende lichtinval, een interieur met zachte kleuren en voldoende meubilair om het geluid te absorberen wat de akoestiek ten goede komt!

En, voor dove/slechthorende personen is er een apart lokaaltje (spreekruimte 82)! Hierin is een mobiele ringleiding voorzien die Patrick samen met Lut mocht uittesten. Enkel de T-stand van het CI of hoortoestel inschakelen en via streaming is het spraakverstaan bij een gesprek optimaal! Een absolute meerwaarde!

Zowel afstandstolken als TV leesloupe zullen ter beschikking zijn in lokaal 82. Alle specifieke aanpassingen voor mensen met beperking zouden normaal ter beschikking moeten zijn in dit lokaal! Burgers met een beperking kunnen vooraf specifiek vragen naar dit loket met aanpassingen omwille van hun beperkingen, of ter plaatse een afspraak maken voor dit loket, of indien ze een afspraak maakten, samen met de medewerker naar dit loket gaan.

De Stad Gent gaat trachten alle medewerkers te informeren om met elke burger die een beperking heeft naar dit loket te gaan. De medewerkers zullen hiervoor ook opgeleid worden en er worden eenvoudige handleidingen te voorzien ter plaatse.

Dankzij deze aanpassingen zorgt Stad Gent voor de inclusie van alle dove en slechthorende burgers die communiceren in gesproken taal!

Met dank aan Bart (Toegankelijkheidsambtenaar) en Rieke (Beleidsmedewerker voor personen met een handicap).

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info