BE HEROES wil mensen vieren die zich inzetten voor hun medemens, de alledaagse helden van onze samenleving. Deze actie is er gekomen op initiatief van Zijne Majesteit de Koning. Ze heeft de steun van Annelies Verlinden minister van Binnenlandse Zaken, Institutionele Hervorming en Democratische vernieuwing.

Het is de perfecte gelegenheid om geëngageerde mensen in de kijker te zetten en hen de dank en waardering te geven die ze verdienen. Deze mensen betekenen veel voor de gemeenschap waarvan ze deel uitmaken.

BE HEROES is een burgerbeweging van een groep geëngageerde vrijwilligers die hun technische en communicatieve expertise willen inzetten om iets positiefs in beweging te zetten. BE HEROES gelooft in een warme maatschappij die openheid, diversiteit en antiracisme omhelst.

Gina Welleman werd dit jaar in de kijker gezet.

Gina is een zwaar slechthorende dame. Ze heeft twee hoortoestellen. Gina wil het taboe doorbreken dat hoortoestellen onzichtbaar moeten zijn. Zij liet juweeltjes ontwerpen om de kans niet te lopen een hoortoestel te verliezen bij een te enthousiaste knuffel van haar kleinkind. Op deze manier worden haar hoortoestellen zelfs een modeaccessoire!

Gina wil eveneens de misvatting doorbreken dat alle slechthorende en dove mensen communiceren via gebarentaal. Dat beeld wordt maar al te vaak opgehangen. Gina staat al jaren op de barricades en is nu ook ambassadeur van de Vlaamse vereniging voor mensen die in de loop van hun leven hun gehoor verliezen (AHOSA vzw).

Gina blijft er voor gaan, voor die meer dan 600.000 Vlamingen die ook slechthorend of doof zijn. Daarom verdient Gina het om in de schijnwerpers te staan!

(foto Patrick – Gina en Minister Verlinden)

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info