In juni nam Gina Welleman deel aan het online overleg van het VPP (VlaamsPatiëntenPlatform) omtrent de werking van lokale ELZ’s (Eerste Lijns Zones).

Uit verschillende ‘werkende’ ELZ’s werden tips uitgewisseld.

Volgende tip/initiatief kreeg wat extra aandacht:

Zo goed als elke ELZ heeft alle informatie van ‘de sociale kaart’ (alle hulpverleners en hun specialisaties) digitaal beschikbaar… soms eenvoudig te vinden, soms iets meer zoekwerk…

Heel vaak weten burgers niet waar ze met een zorgvraag terecht kunnen. Huisartsen zijn overbevraagd. Niet iedereen is ‘mee’ met de digitale trein.

Daarom zijn er enkele ELZ’s waar 2 x per kalenderjaar in het gemeentelijke maandblad een documentje gepubliceerd wordt dat ingevuld, uitgeknipt en aan het gemeentebestuur bezorgd kan worden.

Zo kan je hiermee aangeven geen toegang te hebben tot digitale informatie én verzoeken om een papieren lijst van hulpverleners en hun specialisaties te ontvangen.

Positief aan dergelijk initiatief: je kan de ‘lijst’ fysiek opvragen.

Negatief: pas als je een “nood” hebt merk je dat je de lijst niet beschikbaar hebt… en moet je toch iemand anders om hulp vragen.

Dit voorstel wordt in alle geval meegenomen naar het eerstvolgende overleg van de ELZ Dender waar Gina ons vertegenwoordigt.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info