Op 23/4 zat AHOSA vzw samen met Marjolein Braspenningx van Koor en Stem.

Zij organiseren van 30/10 – 7/11 The World Choir Games (WCG). Deze zijn opgevat als olympische spelen maar dan voor koren. Dit is een internationaal event dat dit jaar in Vlaanderen doorgaat. Er zullen ongeveer een 250-tal koren uit de EU deelnemen. De WCG omvat wedstrijden maar ook vriendschapsconcerten, galaconcerten en ceremonies. Het duurt negen dagen en het zal doorgaan in Antwerpen en in Gent. Er zijn betalende én gratis concerten. Er is ook een virtueel aanbod waarin interviews, concerten, promotiefilmpjes worden uitgezonden.

Koor en Stam heeft van de Vlaamse overheid de opdracht gekregen om er de meest inclusieve editie ooit van te maken en vroeg daarom ook AHOSA vzw om toegankelijkheidsadvies.

Advies vanuit AHOSA vzw voor het live en virtueel aanbod:

• Mensen met auditieve beperking kunnen niet altijd muziek beluisteren.

• De noden van mensen die communiceren in VGT zijn heel anders dan die van mensen die communiceren in gesproken taal.

• Er kan een ringleiding voorzien worden bij voorkeur bij een kleiner concert met veel visuele elementen. Niet iedereen kan gebruik maken van de ringleiding daarom is het belangrijk om in de communicatie te vermelden hoe je de ringleiding kan gebruiken. Ringleiding kan enkel gebruikt worden bij concerten waarbij er auditieve versterking voorzien wordt.

• Filmpjes in het virtueel aanbod en promotiefilmpjes e.d. worden best voorzien van ondertiteling.

• De tekst van de presentatoren kan in een speciaal programmaboekje gezet worden dat bij inschrijving aangevraagd kan worden.

• Het toegankelijk aanbod moet goed gecommuniceerd worden op de verschillende communicatiekanalen. Niet ergens in een uithoek van de website maar prominent.

WCG is ook nog op zoek naar vrijwilligers. Het zou fijn om onze vrijwilligers in te zetten op de concerten die ze speciaal inrichten voor onze mensen. De vrijwilligers zouden logistieke taken opnemen. Taken kan je ook terugvinden op de website. https://wcg2021.be/vrijwillige...

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info