Welke tegemoetkomingen bestaan er? Wat is het verschil tussen de verplichte ziekteverzekering en de aanvullende ziekteverzekering? Wat is de Vlaamse Sociale Bescherming? Hoe kan ik een inkomensvervangende tegemoetkoming aanvragen bij de FOD Sociale Zekerheid? Mogen zorgverleners een coronasupplement aanrekenen? Krijg ik een extra tegemoetkoming in tijden van corona? Heeft corona een invloed op mijn persoonsvolgend budget?

Op deze en andere vragen krijg je een antwoord tijdens de online infosessies over tegemoetkomingen. Deze infosessies zijn opgedeeld in 2 delen. Marit Mellaerts en Kristien Dierckx, beleidsmedewerkers tegemoetkomingen bij het Vlaams Patiëntenplatform, wijzen je in deel 1 de weg door het doolhof van federale maatregelen. In deel 2 vertellen ze je graag meer over de Vlaamse maatregelen. Na deze infosessie ken je de belangrijkste algemene maatregelen en weet je bij wie je deze kan aanvragen. Persoonlijke vragen, gelinkt aan specifieke aandoeningen kunnen ze niet beantwoorden. Ze kunnen wel samen met jou bekijken waar je hiervoor terecht kan.

Waar

Online

Wanneer

Dinsdag 1/12/2020 van19u30 - 20u30: Deel 1: Federale tegemoetkomingen

Dinsdag 8/12/2020 om 19u30 - 20u30: Deel 2: Vlaamse tegemoetkomingen

Prijs

€ 8 voor leden

€ 12 voor niet-leden

Voor deze deelnemersprijs kan je beide delen volgen.

Toegankelijk

We voorzien een schrijftolk die voor live-ondertiteling zal zorgen.

Betaling

AHOSA vzw: IBAN BE 26 4400 3464 4129

met als mededeling ‘Webinars tegemoetkomingen’

Van zodra je het inschrijvingsgeld op onze rekening hebt gestort, ontvang je van ons een persoonlijke link om te kunnen deelnemen aan de Webinars.

Inschrijven kan tot 26/11/2020

Schrijf je hier in

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info