Kan ik tijdens mijn arbeidsongeschiktheid gedeeltelijk terug aan het werk? Bestaat er een premie voor mijn werkgever als hij iemand aanneemt met een chronische aandoening? Solliciteren met een chronische aandoening, hoe pak ik dat aan? Hoe verloopt een re-integratietraject? Wat kan je verwachten van de terug naar werk-coördinator?

Het zijn enkele van de onderwerpen die aan bod komen tijdens de infosessie over werken met een chronische aandoening. Eline Bruneel en Koen Neyens, beleidsmedewerkers werkgelegenheid bij het Vlaams Patiëntenplatform, geven je tijdens het eerste deel een overzicht van de voornaamste maatregelen die bestaan voor werknemers met een chronische aandoening. Tijdens het tweede deel wordt het terug naar werk-beleid en het re-integratietraject voor werknemers en werklozen toegelicht. Miriam Reyskens, tolk Vlaamse Gebarentaal en arbeidsbemiddelaar bij GTB, zorgt voor extra duiding over de ondersteuning die GTB aanbiedt.

Na deze infosessie heb je een basis mee en weet je waar je moet zijn voor meer informatie. Je hebt ook een overzicht van het verloop van het re-integratietraject. Het statuut van zelfstandige en ambtenaar komen tijdens deze infosessie niet aan bod, evenals ziekte-specifieke aspecten. Heb je specifieke vragen? Eline, Koen en Miriam bekijken graag samen met jou waar je hiervoor best terecht kan.

Wanneer

Deel 1: Hoe (opnieuw) aan de slag met een chronische aandoening

Dinsdag 18 oktober 2022 van 19.30u tot 20.30u

Deel 2: Het terug naar werk-beleid en het re-integratietraject

Dinsdag 25 oktober 2022 van 19.30u tot 20.30u

Waar

Online via Zoom

Spreker

Eline Bruneel en Koen Neyens, beleidsmedewerkers werkgelegenheid bij het Vlaams Patiëntenplatform

Miriam Reyskens, tolk Vlaamse Gebarentaal en arbeidsbemiddelaar bij GTB

Prijs

€ 8 voor leden

€ 12 voor niet-leden

Voor deze deelnemersprijs kan je beide delen volgen.

Doelgroep

Breed publiek

Toegankelijkheid

We voorzien een schrijftolk voor live-ondertiteling

Inschrijven

Vóór 11/10/2022

Betaling

AHOSA vzw: IBAN BE 26 4400 3464 4129 met als mededeling ‘Webinar werk’

Na betaling van het inschrijvingsgeld op de rekening van AHOSA vzw, ontvang je voor de start van het webinar een persoonlijke deelnemerslink.

Schrijf je hier in

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info