Informatie

INFORMATIE > SLECHTHORENDHEID > HOORHULPMIDDELEN > TELEFOONVERSTERKING > TOEPASSINGEN

Toepassingen

Vooreerst zijn er de middelen die de geluidsweergave van een standaard telefoontoestel willen “ modificeren “ zodat het telefoneren beter zou verlopen.

Dit toestelletje is een draagbaar versterkertje dat op de telefoonhoorn van een telefoontoestel wordt geplaatst.  Het ingebouwde microfoontje vangt het geluid van de telefoonhoorn op en geeft het versterkt weer.

Dit is een oplossing die nuttig is voor mensen met een beperkt verlies.  Het grote voordeel is dat het toestelletje overal kan toegepast worden.

Dit toestel is een toestel voor gebruik aan de huistelefoon.  De versterker wordt via bijgeleverde snoeren tussen het bestaande telefoontoestel gekoppeld en het geluid wordt via de ingebouwde luidspreker weergegeven.

Voor een aantal GSM toestellen zijn er koppelstukjes beschikbaar waardoor een ringleiding kan worden toegepast.  Gezien het grote succes van BT bij GSM toestellen worden dergelijke stukjes minder toegepast en beschikbaar. Meer en meer GSM toestellen beschikken over een BT functie.  Een zelfde evolutie zien we bij de hoortoestellen.  Via een tussenkoppeling kan er verbinding met een BT ontvanger gerealiseerd worden. De koppeling via BT met de GSM kan eveneens verlopen via sommige FM zenders.

De evolutie in de ontwikkeling van hoortoestellen toont dat meer en meer fabrikanten zenders ontwikkelen die communicatie tussen gsm toestellen en het specifieke hoortoestel mogelijk maken.  De telefoonontvanger zit dan ingebouwd in het hoortoestel.  De ontwikkeling is uiteraard merkspecifiek.

Tekst: Herman Ketels,lector Arteveldehogeschool Gent
Opleidingen Logopedie & Audiologie en Hoorexpert Partner
CAR Sint-Lievenspoort vzw.
  

© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas