23/5/2017
Anders lunchen

De Stad Gent organiseerde voor de derde keer een samenkomst van medewerkers van de Stad: Anders Lunchen.  Medewerkers van verschillende diensten van de Stad komen samen lunchen met meerdere mensen met een verschillende handicap: visueel, motorisch, auditief... Het is de bedoeling dat mensen met een handicap, medewerkers kennis laten maken met de moeilijkheden die zij ondervinden. Er worden simulaties gedaan met speciale brillen en volledige afdekking van de ogen. Medewerkers kunnen ervaren hoe moeilijk het is om op straat te rijden met een rolstoel en te manoeuvreren in een ruimte waar ze zichzelf zelfstandig moeten bedienen van eten. Oordoppen en hoofdtelefoons laten ervaren welke problemen slechthorende/dove mensen hebben.

Deze derde versie "Anders Lunchen" was vlg veel aanwezigen de beste van de drie, met veel luisterbereidheid van de medewerkers. Dit keer ging het om mensen die in verschillende diensten de communicatie met de burger bewaken: ideale doelgroep, natuurlijk!

Ik ben eigenlijk keer op keer steeds meer  verrast voor de moeite die de Stad Gent doet voor haar burgers. Dit verdient een dikke pluim! En navolging!

Monique Van den Kerkhove© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas