24/11/2015
Kaas- en wijnavond

Een stukje Camembert, een plakje Gorgonzola, een hoekje Gruyère en verder nog een halve okkernoot, een mini trosje druiven en wat gedroogde dadels verspreid over mijn bord. Zo zag mijn avondmaal er uit een dinsdag in november en dan heeft de attente lezer al onmiddellijk door waarover dit artikeltje zal gaan.

Inderdaad, traditiegetrouw organiseerde onze vereniging ook dit jaar tijdens de voorbije herfst weer haar jaarlijkse hoogmis: de kaas- en wijnavond! Het is er dan de gepaste tijd voor. De zomer hebben we dan al een goed stuk achter de rug en de kerstdagen liggen nog een eindje van ons af. Een tussenperiode die om wat opvulling vraagt, toch? Het zijn al donkere dagen dan, maar daarom niet minder gezellig, getuige die bewuste avond op 24 november jl. in de Sint-Lievenspoort, de thuisbasis van AHOSA.

Als ik er aankom, is het al best druk. Maar Inès, Ann, Rebecca en Lieve, waar zijn ze? Zoef, Lieve vliegt voorbij met een royale kaasplank. Juist, ja! De dames zijn zoals immer al druk in de weer om er weer een fijne avond van te maken.

Ik overschouw de zaal en zie heel wat bekenden, maar ook enkele nieuwe gezichten. Fijn vast te stellen dat onze vereniging groeit! Bij het aperitief is het gespreksvolume al aardig hoog. Een praatje slaan is niet evident. Achtergrondlawaai, ik hoef daar bij deze doelgroep geen tekeningetje bij te maken...

Na een halfuurtje mogen we aanschuiven aan de dis. Robert tikt even met zijn lepeltje tegen een wijnglas, waarop Monica eloquent het woord neemt. Charmant en attent, zo kennen we haar en dat blijkt ook uit haar korte maar pertinente toespraak: een dankjewel aan de organisatie voor de nu al geslaagde avond, een kort overzicht van AHOSA's afgelopen activiteiten en tot besluit een aanstekelijk ‘Smakelijk !’ Die wens klinkt me in de oren als de verlossende schoolbel van vroeger: ik heb reuze honger!

En het smaakt me; er is dan ook een ruime keuze aan verschillende savoureuze kazen, allen à point gepresenteerd en begeleid door een heerlijk glas rode wijn. Mijn tafelgenoten ken ik niet zo goed, maar na wat aftasten (en afstellen van mijn hoorapparaten) heb ik leuke gesprekken en ben ik op het eind van de avond opnieuw wat leuke ervaringen en levenswijsheid rijker.

Wanneer rond de klok van tien de voorbije drukke werkdag zich begint te manifesteren, muis ik er stilletjes vanonder, met wat spijt een gezellige bende achterlatend.

Het was een fijne avond, volgend jaar ben ik er zeker opnieuw bij!

Wim Van Parys

 

Agenda

Facebook

Folders/brochures
  Ahosa vzw
Folder_Ahosa_vzw_algemeen.pdf

  Altijd propere oorstukjes
20181001_Altijd_propere_oorstukjes.pdf

  Batterijen voor hoortoestellen
20181001_Batterijen.pdf

  Communicatietips
20181002_Communicatietips.pdf

  DeeBees: Hoe luid is luid
Deebees.pdf

  Tips voor jou en je gesprekspartner
20181001_Tips_voor_goed_en_slecht.pdf

  Slechthorende en dove personen op de arbeidsmarkt
Doof_of_Slechthorend_(Weer)_aan_het_werk.pdf

  Een eigenZINNIGE kijk op hoortoestellen
20181001_Hoortoestellen.pdf

  Hyperacusis
20181001_Hyperacusis.pdf

  Slechthorend? Doof?
20181001_slechthorend_doof.pdf

  Ringleiding, leidraad voor gebruikers
20181001_ringleiding_gebruikers.pdf

  Ringleiding, leidraad voor organisatoren
20181001_ringleiding_organisatoren.pdf

  Wablief!?
Wablief.pdf

© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas