4/09/2015
Ahosa vzw was er bij

Op vrijdag 4 septenber 2015 namen Phonak, unitrom en AB,(Advanced Bionics)  officieel hun nieuwe kantoren in gebruik, Vianen Nederland is de nieuwe thuishaven. Het Zwitsers bedrijf ‘Phonak’ is waarschijnlijk bij het merendeel van de lezers bekend als de fabrikant van hoorapparaten en CI. De zustermaatschappijen ‘unitrom’ en ‘AB’ zijn iets minder bekend maar zijn eveneens producent van hoorapparaten en Cochleaire implantaten. Phonak  werd ik 2006 Sonava en de twee andere bedrijven werden ondergebracht bij de groep. Sonova is het nu moederbedrijf.

De genodigden werden verwelkomd door de heer Cas van Opstal, Managing Director Sonova Benelux.

De drie bedrijven produceren hoorapparaten of ik elk geval een onderdeel van deze toestellen. Zij zijn geen concurrenten van elkaar maar vullen elkaar aan. Het onderbrengen van deze drie bedrijven in een pand was dan ook de ideale oplossing voor een meer doorgedreven samenwerking en aanvulling.

Na de officiële opening konden we in kleine groepjes rondwandelen in het bedrijfspand. Stelt u daarbij geen fabriek voor maar kantoorruimten want de eigenlijke productie en de hersteldienst bevind zich in Engeland. We kregen van de verschillende segmenten uitleg over hun opdrachten en onderzoeken.

In het Expertise Center konden we kennismaken met alle onderdelen van een hoorapparaat of een Cochleaire implantaat. Verder kregen we uitleg over de verschillende hulpmiddelen voor draadloze communicatie o.a. de Roger pen en verschillende FM systemen en gehoorbeschermingmiddelen. We konden kennismaken met het piepkleine Lyric hoorapparaat. We kregen ook uitleg over welke mogelijkheden en beperkingen dergelijk toestel heeft. Voor mij toch een aangename en leerrijke kennismaking met de producenten van hoorapparaten en bijhorende toestellen.

Monica De Muynck© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas