4/09/2015
Ahosa vzw was er bij

Op vrijdag 4 septenber 2015 namen Phonak, unitrom en AB,(Advanced Bionics)  officieel hun nieuwe kantoren in gebruik, Vianen Nederland is de nieuwe thuishaven. Het Zwitsers bedrijf ‘Phonak’ is waarschijnlijk bij het merendeel van de lezers bekend als de fabrikant van hoorapparaten en CI. De zustermaatschappijen ‘unitrom’ en ‘AB’ zijn iets minder bekend maar zijn eveneens producent van hoorapparaten en Cochleaire implantaten. Phonak  werd ik 2006 Sonava en de twee andere bedrijven werden ondergebracht bij de groep. Sonova is het nu moederbedrijf.

De genodigden werden verwelkomd door de heer Cas van Opstal, Managing Director Sonova Benelux.

De drie bedrijven produceren hoorapparaten of ik elk geval een onderdeel van deze toestellen. Zij zijn geen concurrenten van elkaar maar vullen elkaar aan. Het onderbrengen van deze drie bedrijven in een pand was dan ook de ideale oplossing voor een meer doorgedreven samenwerking en aanvulling.

Na de officiële opening konden we in kleine groepjes rondwandelen in het bedrijfspand. Stelt u daarbij geen fabriek voor maar kantoorruimten want de eigenlijke productie en de hersteldienst bevind zich in Engeland. We kregen van de verschillende segmenten uitleg over hun opdrachten en onderzoeken.

In het Expertise Center konden we kennismaken met alle onderdelen van een hoorapparaat of een Cochleaire implantaat. Verder kregen we uitleg over de verschillende hulpmiddelen voor draadloze communicatie o.a. de Roger pen en verschillende FM systemen en gehoorbeschermingmiddelen. We konden kennismaken met het piepkleine Lyric hoorapparaat. We kregen ook uitleg over welke mogelijkheden en beperkingen dergelijk toestel heeft. Voor mij toch een aangename en leerrijke kennismaking met de producenten van hoorapparaten en bijhorende toestellen.

Monica De Muynck

Agenda
21/10/2017
Boekvoorstelling

Facebook

Folders/brochures
  Ahosa vzw
Folder_Ahosa_vzw_algemeen.pdf

  Altijd propere oorstukjes
Folder_altijd_propere_oorstukjes.pdf

  Batterijen voor hoortoestellen
Folder_batterijen.pdf

  Communicatietips
Folder_tips.pdf

  Tips voor jou en je gesprekspartner
Folder_tips_voor_goed_en_slecht.pdf

  Slechthorende en dove personen op de arbeidsmarkt
Doof_of_Slechthorend_(Weer)_aan_het_werk.pdf

  Een eigenZINNIGE kijk op hoortoestellen
Folder_hoorapparaten.pdf

  Hyperacusis
Folder_Hyperacusis.pdf

  Slechthorend? Doof?
Folder_slechthorend_doof.pdf

  Ringleiding, leidraad voor gebruikers
Folder_ringleiding_gebruikers.pdf

  Ringleiding, leidraad voor organisatoren
Folder_ringleiding_organisatoren.pdf

  Wablief!?
Wablief.pdf

© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@slp-gent.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas