30/07/2015
Vergadering toegankelijkheid NMBS

Op donderdag 30 juli was er een vergadering  met De heer Rudy De Geeter, eerste inspecteur, afdelingschef en verantwoordelijk voor de toegankelijkheid van de NMBS (operationele aspecten en inrichting van de stations), Willy Smeulders, bestuurder European Passenger Federation ( EPF) (www.epf.eu) of Europese Passagiers Federatie, Roos Vandenberghe en Rosette Roland voor Trein Tram Bus, KBG Integrale Toegankelijkheid en Ahosa vzw.

Er werd heel wat informatie gegeven i.v.m. dove en slechthorende personen en integrale toegankelijkheid.

Zo is het duidelijk dat het personeel aan de loketten waar een draagbare ringleiding staat, niet weet wat het is en hoe het  werkt, daarvoor zullen er opleidingen voorzien worden. Er wordt rekening gehouden met onze voorstellen zoals een aparte ruimte voor mensen die het nodig hebben om vlotter te kunnen communiceren(doven, slechthorenden, mensen met autisme ...).

Het is ook duidelijk dat de mensen van de NMBS echt hun best doen wat betreft toegankelijkheid maar het is een werk van lange adem. Er wordt wel geluisterd en dat is al heel positief© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas