12/02/2015
Diversiteitsweek Regina Pacis Hove

Op uitnodiging van Regina Pacis, een ASO school in Hove, kreeg Ahosa vzw de kans om aan jongeren van 15 en 16 jaar de werking van de vereniging voor te stellen en een getuigenis te brengen over de onzichtbare beperking van mensen met een gehoorverlies. Deze uitnodiging kreeg Ahosa vzw in het kader van de diversiteitsweek die de school tweejaarlijkse organiseert voor de leerlingen van de tweede graad.

Robert De Poorter en Monica De Muynck werden er zeer goed en warm ontvangen door de leerlingen en de leerkrachten. Er waren ook andere ervaringsdeskundigen met een beperking aanwezig zoals: vertegenwoordigers van ‘Licht en Liefde’, de Brailleliga, iemand met een geleide hond, een rolstoelgebruiker, enz.
De leerlingen konden vooraf kiezen welke sessie ze wilden volgen. In de sessie waar Ahosa vzw aan het woord kwam, was er een groep van 20 in het eerste uur en 19 leerlingen in het tweede uur.

De getuigenis van Monica De Muynck bestond uit vier delen:

  • Een radioreportage over haar persoonlijke ervaringen met het omgaan met gehoorverlies
  • De werking van Ahosa vzw en het naar buiten treden met deze onzichtbare beperking
  • Hulpmiddelen en de beste manier om met mensen met een gehoorverlies te communiceren
  • Word doof in 5 stappen

 

Het persoonlijk verslag van Monica De Muynck kan je lezen in de Nieuwsbrief van april-mei-juni 2015.

Je ontvangt nog geen Nieuwsbrief?  Klik dan hier en word nu lid! © copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas