23/11/2018
Lancering website en documentaire Doof en migratie

Ahosa vzw was op 23/10 aanwezig op de lancering van de documentaire en de website “Doof en Migratie, een project dat werd uitgewerkt door Doof Vlaanderen.

Met de website doofenmigratie.be wil Doof Vlaanderen een tool bieden voor de groep dove migranten en nuttige informatie omtrent immigratie op een toegankelijke manier aanbieden.

De website is vooral gericht naar personen die communiceren in gebarentaal maar je vindt er ook allerhande info terug die nuttig is voor personen die communiceren in gesproken taal.

Alles is toegankelijk in Nederlands en Vlaamse Gebarentaal of Engels en International Sign.

Op de website kan je een documentaire bekijken waarin zes migranten die communiceren in gebarentaal hun verhaal doen. Ze vertellen er over hun ervaring bij aankomst in België, hun contacten met diensten, hun toegang tot de maatschappij, hun gebruik van tolken, … Deze documentaire is ondertiteld in het Nederlands.

Er werden nog zes aanbevelingen meegegeven die voortvloeiden uit focusgesprekken en interviews met dove migranten. Deze aanbevelingen worden nog verder verspreid naar verschillende overheden, diensten en organisaties.

Rebecca Leemans © copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas