18/10/2018
Tinnitus, niet dus!

Van 24 september tot en met 18 oktober 2018 vond in Aalst het project ‘Tinnitus, niet dus!’ plaats. Met dit project probeerde de stad Aalst jongeren uit het vierde jaar secundair onderwijs te sensibiliseren over gehoorschade en hen tips/tricks aan te reiken om hun gehoor te beschermen. Om de jongeren te bereiken werden 10 kick-offsessies georganiseerd waar jongeren als het ware werden ondergedompeld in het thema via film, cartoons, praktische handelingen en een getuigenis van Thomas Piessens (Amai ’t Piept’). Elke aanwezige jongeren kreeg een setje oordoppen, maar ook werden 10 leerlingen verblijd met een waardebon voor oordoppen op maat (twv 170 EUR) bij één van de deelnemende gehoorcentra. Met deze kick-offsessies bereikten we 705 leerlingen.

 

Daarnaast vond er ook een informatieve sessie voor leerkrachten plaats, waar men een diepgaandere uitleg kreeg over gehoorschade en hoe er zich tegen te beschermen. De uitleg bestond uit een theoretisch onderdeel gebracht door dr. Sven Geukens (NKO-arts), meer informatie over gehoorbescherming en lespakketten over gehoorbescherming, het aanbod van de Artevelde Hogeschool, een materialenbank op de website van de stad Aalst en een getuigenis door Conny De Waele, vrijwilligster bij Ahosa vzw. We bereikten met onze informatiesessie 14 leerkrachten.

 

Zowel de kick-offsessies voor leerlingen als de informatieve sessie voor leerkrachten werden gesmaakt. De getuigenissen van Thomas en Conny zijn bij onze deelnemers het langst blijven hangen en gaf hen stof tot nadenken. Heden wordt aan de scholen de mogelijkheid geboden interactieve infosessies met Artevelde Hogeschool te organiseren voor hun leerlingen, dit met financiële ondersteuning van de stad Aalst.

Wij zijn zeer dankbaar voor de vlotte samenwerking met al onze partners (’t Oorhuis, Aalsters Hoorcentrum, Lapperre Aalst, Amai ’t Piept, Ahosa vzw, NKO Arts Sven Geukens, Artevelde Hogeschool en Hearing Coach) en hopen met dit project de jongeren aan het denken te zetten. 

Thalita Temmerman

Coördinator Welzijn en Gezondheid

Stad Aalst

Agenda

Facebook

Folders/brochures
  Ahosa vzw
Folder_Ahosa_vzw_algemeen.pdf

  Altijd propere oorstukjes
20181001_Altijd_propere_oorstukjes.pdf

  Batterijen voor hoortoestellen
20181001_Batterijen.pdf

  Communicatietips
20181002_Communicatietips.pdf

  DeeBees: Hoe luid is luid
Deebees.pdf

  Tips voor jou en je gesprekspartner
20181001_Tips_voor_goed_en_slecht.pdf

  Slechthorende en dove personen op de arbeidsmarkt
Doof_of_Slechthorend_(Weer)_aan_het_werk.pdf

  Een eigenZINNIGE kijk op hoortoestellen
20181001_Hoortoestellen.pdf

  Hyperacusis
20181001_Hyperacusis.pdf

  Slechthorend? Doof?
20181001_slechthorend_doof.pdf

  Ringleiding, leidraad voor gebruikers
20181001_ringleiding_gebruikers.pdf

  Ringleiding, leidraad voor organisatoren
20181001_ringleiding_organisatoren.pdf

  Wablief!?
Wablief.pdf

© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas