14/7/2018
Verslag theatervoorstelling Witlof from Syria mét schrijftolk

Graag meer van dát, schreef de man (rechts op de foto) in het gastenboek, na afloop van de prachtige theatervoorstelling Witlof from Syria mét schrijftolk.

De dame naast mij vertelde voor de voorstelling dat zij haar leven lang al dol is op toneel. Haar dochter, kleindochter knikten hevig: zij beiden ook, net als veel van hun familieleden en vrienden. Haar kleindochter sprak na afloop: ‘heel chique van jullie, dit’. Haar oma, mama en zij hadden ‘zo hard genoten’ dat ze eerder gekochte kaartjes voor de voorstelling van Het Bezoek gingen omboeken naar datum met schrijftolk (28/8). En ze zouden met meer komen, want (theatergroep) ‘DeRoovers, die zijn keitof!’ Samuel beloofde dat het samen met hen te regelen viel. Oma postte op FB een blij berichtje over dit initiatief van Zomer van Antwerpen.

Voor bepaalde situaties in haar werk zet de jonge vrouw (links op de foto) net als ik, al eens een schrijftolk in. Zij heeft sinds een paar jaar een CI (Cochleair Implantaat) waardoor ze nu meer kan horen. Toch blijft spraak verstaan in groepen lastig. De toegekende ‘tolkuren’ zijn ontoereikend om ook dit soort ‘culturele dingen’ te kunnen doen. Haar tante vertelde na afloop dat ze samen een geweldige middag hadden. Zijzelf had met een schuin oog al die prachtige Arabische namen van personen en gerechten uit de voorstelling kunnen meelezen op de tablet (die haar nicht op schoot had).

foto’s: Samuel Pinillos, Zomer van Antwerpen www.zva.be. Schrijftolk: Davy de Bruijn, www.schrijfhuis.com

Deze samenwerking met Samuel en Davy gaf mij, als HoorCoach, enorm veel voldoening!
Dáár doe ik het voor! Dus toen begin deze week een journaliste van Het Laatste Nieuws belde voor een interview zei ik direct: ja, graag!
Linkje naar artikel https://www.hln.be/regio/kalmthout/zomer-van-antwerpen-ook-voor-doven~a4b9a66f/

En nu jij! Zullen we samen…?
Ben je of ken je iemand die dol is op theater...maar is afgehaakt doordat het niet meer ontspannen genieten was, niet meer te verstaan was?
Dan is delen van deze informatie fijn!

Nieuwsgierig geworden? Wil je weten hoe theater een schrijftolk werkt?

Opgave deelname schrijftolk/tablet:

samuel(_AT_)zva.be
ook voor kaartjes en meer informatie.

Praktische informatie
Datum: 28 augustus 2018
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Antwerpen. De voorstelling is verplaatst naar Loods Antigoon,
kruising Haïfastraat en Hamburgstraat, op een kwartier wandelen van P + R Luchtbal.© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas